Amerika voor beginners

Autohuur in Amerika rz313

Excuus om te gaan

Wij proberen vaak naar de USA te gaan, en iedere keer is er weer een reden om terug te komen. Er is zo ontzettend veel te zien en te doen en waar je ook heengaat en welk deel je ook kiest, je doet een ander deel tekort en dat is dan weer een reden om je te verheugen op weer een trip. We hebben de toeristische high lights gezien maar ook het gewone Amerika, mensen die gewoon hard moeten werken en in gewone huizen wonen die niet allemaal een zwembad hebben. 

Grand Canyon, New Orleans, Bryce, Disneyland, Houston Space Center, Washington, Niagara Falls, allemaal plekken waar ook de Amerikanen toerist zijn, maar ook waar de gewone Amerikaan woont en leeft zoals  Mary's Vale (Utah) of Big Spring (Kansas). 

Je zult bijna nergens ter wereld grotere tegenstellingen tegen komen dan in de USA. Het land waar topless op het strand verboden is staat nogal haaks op het feit dat ze de grootste porno-industrie ter wereld hebben. Aan de ene kant recyclen ze lege blikjes en aan de andere kant staat het land bol van de fast food verpakt in styropor.

Maar het is en blijft een fascinerend land waar je dagen kunt rijden of lopen en amper mensen tegen komt, waar het water zo helder is dat je forellen ziet zwemmen, maar ook waar je koppijn kunt krijgen van de smog. Waar je 24 uur per dag kunt winkelen, maar waar hele gebieden zijn waar je geen bier kunt kopen. Maar er is vooral.... ruimte en stilte. Onmetelijke ruimtes waar je jezelf de enige mens op de wereld waant en een stilte die hier niet meer te vinden is.

Ons verblijf is vaak een mix van kamperen, motels/hotels, militaire bases, met een voorkeur voor kamperen. Kamperen in Amerika  is niet te vergelijken met kamperen in Europa; je hebt een kampeerplaats voor jezelf met de afmetingen van een klein voetbalveld met een BBQ, vuurplaats, banken met tafels en een plek om je tent neer te zetten. Niets mooier dan je tent opzetten, paar steaks op de BBQ, corn on the cob, een six pack opentrekken en later bij een kampvuur naar een sterrenhemel kijken die je in Nederland alleen op National Geographic ziet.

Wat we meenemen:

Tot aan de gewicht beperkingen van de luchtvaartmaatschappijen tent, zelf-opblazende matten, MSR, wat eetgerei,  wandelschoenen en andere wandelspullen,  Maglites, Leatherman, EHBO-kit, en het een en ander aan kleding. Al het spul gaat gaat in een paar roll bags en that's it.

De laatste jaren kopen we de tent en slaapzakken daar en wat we aan het eind van de vakantie niet meer nodig hebben laten we daar achter. In veel gevallen is kopen goedkoper dan huren; een kwestie van thuis de sites bekijken van oa Basspro, Rei, KMart en Walmart etc. Wat we direct kopen:

Coleman fuel, cool box, ice, houtskool, voorraden voor een paar dagen, een stuk of wat 1 gallon tanks water en stoeltjes die we bij vertrek doneren aan de USA.

last updated: 21-06-2014 10:06
 
mavoro - Flickriver