Amerika | Weather
 

Het weer in de USA

Zo groot als het land is, zo verschillend is het weer. Heet en vochtig in de zuidelijke staten, heet en droog in het midwesten, aangenaam in het zuid westen. 

En.. waar het groener is,  meer regen.  

Door de immense grootte en topologische spreiding is het klimaat ongelofelijk gevarieerd. Tropisch in Florida, arctisch in Alaska, droog in the Great Basin in het zuid-westen, en semi-droog in the Great Plains wetelijk van de Mississippi.

De temperatuur varieert tussen 57°C gedurende de zomermaanden in Death Valley, California tot -62 °C in Alaska.

De noordelijke staten zijn het koudst met bitter koude winters, in het bijzonder in de plains. In contrast tot de zuidelijke staten, the Sunbelt, waar de temperatuur zelden onder het vriespunt komt.

Hete zomers zijn normaal door de hele USA, behalve in New England, Oregon en Washington state die meer regen krijgen en het weer minder voorspelbaar is dan de andere staten.

Het voorjaar en de herfst zijn over het algemeen mild, warm en zonnig maar ook in sommige gebieden regenachtig zoals het noord westen.

 Tornado season is tussen april en juni in de Midwest en hurricanes in de vroege zomer tot 30 november langs de zuidelijke east coast en de kust van de Golf van Mexico. Televisie en radio geven voor beiden waarschuwingen. Iets waar we hier nauwelijks of nooit mee te maken  krijgen zijn tornado's en severe thunderstorms. Als je reist in deze gebieden kan het van levensbelang zijn om te weten in welke county je bevindt.

Bekijken van het gemiddelde weer over de jaren heen kan het best bij weatherbase.

Een gebied waar je vanaf het voorjaar indrukwekkend weer kan verwachten is Tornado Alley.

Actueel weer en forecasts :

 

 

Nog meer aktueel weer in de USA op iedere TV in de States te ontvangen met veel lokaal weersinformatie.

 

 

 Click for Las Vegas, Nevada Forecast Click for Miami, Florida Forecast Click for Miami, Florida Forecast Click for Miami, Florida Forecast Click for Miami, Florida Forecast Click for Miami, Florida Forecast